aBah sayanG ^.^"


assalamualaikum  =)

hehee tibe2 aku tersenyum sorangsorang dan mengenangkan abah at rumah yang mungkin dah tido disamping emak sebab nak g keje sok pagi....
abahabah...angah sayang abah sangatsangat ketatketat aw hehee....
cuti 3 ari duk at uma aku rasa aku banyak luang mase ngan abah..memang  3 ari cuti tu ade jek yang abah wat nak wat aku tersengeh ngan abah....




::::1st day::::
emak, adik n my rumet sume dah tido. yang masih berjaga tinggal akak aku yang dok tengok tv at ruang tamu depan uma. adik laki aku mayau g PD tgok pesta air. aku ngan abah aku tengok tv same2 dekat ruang tengah.. kteowg tengok cite "katil 13" yang tah pape punyer cite. tapi syok sebab tengok ngan abah tersayang  =)  mule2 aku dok tengok sorang2...memang bowink wehhh. pastu abah alek surau n kenduri, teros baring tengok tv same2 aku....hehehe syok. sambil tengok2 tv mesti ade iklan an2. tyme iklan abah pandang aku n ternampak leher aku. aku ni alah at besi. kerongsang an besi, aku pakai tudung jd mesti wajibun pakai kerongsang an2. so kalo kene besi mesti gatal2 n tangan aku ni lagi lah gatai, aku pun garu punyer garu leher ni sampai luke. ni dialog abah yang wat aku agak tersentap n gelak2 ngan abah heee "angah..abah tengok leher ko tu macam nak tercabut dah"..uhhhh "tercabut!abah....sampai ati abah cakap cn2 an" aku pon menjawab...adehhh gler wehhh...pastu abah ngan caringnye, tye aku xletak ke ubat? aku cakap..letak jek tapi tahlaa gatal jugak, angah garu laa hehee. then abah cakap, sok abah amek tempat tampal kapas yg tok lekat luke tuu (cam ape ayat aku ni. pening aku. takpe yang pasti abah n aku paham hehee) lekat at leher tempat pakai kerongsang tuu..oke aku pun jawab...kami pun sambung tengok tv n borak2 lagi  ^^

::::2nd day::::
arini abah ajin sangatsangat...cuti lah katekan hehehe. abah yang masak aw. abah masak sup tulang...pastu abah cakap nak rebus mee. abah tanye nak mee ape? mee kuning ke bihun? cepat2 aku jawab..bihun bah hehee. akak aku nak mee kuning..tapi dengan cepatnye abah cakap mee kuning tu xelok laa...banyak bahan kimia. aku pun ape lagi..tambah laa cakap btol aw xelok aw mee kuning tuu. tapi memang xelok pun aw sebab aku ingat kawan aku cakap (kak yuni & fit)..."ita jangan makan mee kuning slalu..xelok" tapi.... aku kalo orang larang tu lagi la aku suke wat hehehee =p    tapi the main point here is...angah nak cakap yang abah masak sup tulang pawe punyer...ade umphhh g tuuu hehehe...cayang abah laaaa!

::::3rd day::::
hari ketiga cuti n ari tok aku alek ke maktab  ='(  bangunbangun pagi jek tengok abah ngah sebok2 kemas dapo. haaa untung lak aih mak aku an dapat suami mithali cam abah. nak suami camni jugak (awok2 jadi cam abah aw..hehehee) dah kemas dapo depan pulak. pastu aku pon dok atas kusi wat asemen BIG (pe tu BIG ea? tatau n takyah tau oke hehe) tapi yeke aku wat? bukan aku dok tengok tv kee hehee..mnipu jek wehhh den ni. dok la aku tengok tv, mule2 tengok ngan 3 orang makhluk lagi...akak aku, adik n my rumet. pastu tengok sume da bergelimpangan bak dugung di atas lantai n kusi hehee. aku tengok abah kulu kilir kua umah. tengok2 baru alek kedai beli ape tahh...pastu beberape minit kemudian mak tepon aku soh abah amek mak at uma kawan die. oke, dengan xmandinye aku g dapo tengok ape la yang abah aku dok wat at dapo tu ann. tengok2 abah ngah masak ayam masak lemak! walawehhhh!!! ajin bona abah den ni aw. anak pempuan die 3orang tapi hampeh. hampeh sebab abah kteowg da terlampau ajin, tu yang jadi cni aw hihihi..pastu aku cakap ngan abah..abah, mak soh amek at uma kawan die. tempat base mak cakap. pastu da alang2 g dapo abah soh masak nasi pulak. oke, bape pot bah? walaupun aku xrele n sangatsangat malas. tapi demi arahan daripada abah tersayang aku rele..cewahhh hehee. aku pun basuh la periuk nak masak nasi. ngah gosok2 periuk abah soh kacau pulek lemak ayam tuu. abah cakap jangan bagi santan tu pecah. eakk?? ape tuu? pawe bona abah ni. aku pun tatau cne santan tu pecah. aku cakap ngan abah...alaaa abah soh masak nasi, ngah basuh periuk ni ane satu nak wat?... abah tetap soh kacau jugak sebab abah nak amek mak. aku pun kacau la punyer kacau dengan yakinnye. seb bek akak aku datang dapo setelah bergelimpangan bak dugong...die cakap bak sini along masak nasi. yesssss! oke2 hehee. aku tanye along, bile nak tutup api? along cakap ko kacau jek...alaa sampai biler? xlame pastu mak ngan abah alek. aku pon cakap..yesss abah da alek hehe. conclusionnye nak cakap abah yang masak arini oke. masak ayam pulak tu hehee..cayang abah ketat2 lagi ^.^"


pastu mase nak alek maktab...abah ngan mak anta aku n rumet at ktm..emmm sies ase takmo alek oke. tengok muke mak ngan abah..emmmmmm. pastu b4 nak turun aku salam2 mak ngan abah. oke dah turun...pastu aku pandang muke mak ngan abah..emmm mak nak cium..muah2 at pp mak hehe..pastu turn abah pulak... aku tongeng masuk an pale dalam kete, cakap..abah angah nak cium. abah ngan malu2nye yang sebelum ni xpenah pun nak malu. arini malu2 kambing pulak abah..gatai naaa hehe. oke muah pp belah kiri..abah cakap oke dah. alaaaa nak lagi sebelah...abah tersenyum jek bile aku cakap cantu..dengan relenye  abah menadah pp kanan pulak untuk d cium hehee. hehe pas da dapat cium aku cakap, oke dah. n abah tersenyum masih. leklok angah..oke aku jawab. memang tu nasihat yang seringkali diulang oleh mak ngan abah..hehee


::::::alaaaaa...nak cuti lagi. nak ase masakan abah. bukan abah jek. mak pon aw. 
emmmm  ='(   ::::::


ARIGATOGHOZAIMAS sebab sudi baca tau ^.^"

No comments:

Post a Comment

: Assalamualaikum :
sudilah komen tau walaupun satu ^.^'