Anak Kedua.... ^.^"



assalamualaikum  =)


aippp2..moningmoning hehee
arigatokhozaimas  ^.^"
memang merenglah an sebab tapat.
yekee tapat. bukan tapat tapi takmo.
yeee.. bahawasenye saye takmo tido ag.
jap2 ag leh tido.
tido jek pon bukan makan  =.="


haa..nak tau..
saye terbace lagi artikel at fb.
hehee memang takde keje.
dah nak exam tapi tak sedarsedar diri lagi.
iyee..memang inilah saye.
sudah lumrah.


nak tau dok saye terbace pasal apakah? 
hehee..saye terbace pasai..."kenali anak kedua"
copcop!!!
pertama sekali...
bahawasenye saye di sini ingin mengingatkan..
saye bukan mahu copy paste tanpa sebab oke..
walaupun pada kenyataannya memang saye wat begitu hehee
at least wa jujur beb!


sebabnye saye ni anak no. 2 hehee
munasabah an2...
da alangalang terbace.
dan bile dok bacebace...
ehehh awat same jek cam aku ann.
sies betol lak tu annn...haaa
bukan ape...
ini pon dapat mem'pomot' wat artikel tu untuk disampaikan kepada lebih ramai orang
haaa...mulia kott  hikhik (gler perasan oke cik rozita)


okeoke...
meh cni. ce korang bace sal ciriciri anak kedua ni  =)





ANAK MANJA IBU
sebab apa2pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. apa sikit ibu!!

ANAK DEGIL
Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia ajer yg betul..dlm ramai2 adik beradik dia ajer yg KETEGANG .. kemahuan dia kuat.. kalau buat sesuatu sungguh2… kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan..
*** iyeee..saye memang sorang yang sangat2 begar! nasiblah ann

TAK PANDAI PUJUK
memang anak no 2 ni dia tak pujuk makwe / pakwe dia..
*** ni tak setuju. saye pandai oke =)

BERCINTA
Tak digoyahkan anak no 2 juga …. dia kalau bercinta, sangat setia…sanggup berkorban …

HITAM / PUTIH
Apa yg dikatakan semua dipegang ( kononnya ) kalau hitam2 hitamlah kalau putih …. putihlah ….degil tak boleh toleransi

HATI
No 2 ni juga nampak ajer keras…tp hati dia lembut juga….SATU lagi peel dia…dia tak boleh ditegur….kalau kita tegur dia mesti tarik muka

BERDIKARI
very independent..mmg betul..tp kalau terlebih indepent pun payah…..TP mudah bergaul..campak lah kat manapun sekejap dah dapat kawan..very take care of her brother and all stuff belonging family.( sebab terlalu ambil berat pun menyampah…semua adik2 kena control kena report kat diorang ) ..

ARAHAN
anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan….dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata..tak boleh kerja ngan org…ramai anak no 2 ni keje sendiri

PEMAAF & caring
tak dinafikan no 2 ni pun pemaaf & caring…TAPI awas jgn bg diorg marah….kalau depa marah faham sajer lah

PAKAIAN
Nak ajer up to date…semua nak kemas...
*** wajibun oke!




::::: kepada   Farid Castro
..hehee maap yo den gune sumber ekau  ^^ . tok share2 dok salah eh. sharing is caring :::::

ARIGATOGHOZAIMAS sebab sudi baca tau ^.^"

No comments:

Post a Comment

: Assalamualaikum :
sudilah komen tau walaupun satu ^.^'