Jom Hisap Rokok Nakkk??!


Assalamualaikum  ^.^"

hai korang sumeee...
arini lagi berape jam jek lagi an umat Islam at Malaysia ni cukop lengkapkan pose yang ke-12 ari...
wawawahhhh! tahniah la yee sape yang masih cukop pose tuu thethee..

emmm ni taip ni...nape lah ea sekarang ni bukan main ramai lagi orang2 at alam ni suke merokok??
sedap sangat kee awok oi??
jomlah kite try isap beramai-ramai jommm hehee...
roro penah gak try dulu ngade2 isap rokok...bak kate orang "tak kenal maka tak cinte"
haaa....roro try la kannn..pehhhhh! orang giler jek suke isap rokok tuu oke
ohhh..pon adoiii!!! bukannye best pon isap rokok tu oke.
roro try pon tym budak2 dulu. budak2 ni macam2 nk try ann..
haaa....rokok tu bukannye ade rase ayam bakar kee..mee hailam....ayam percik kee...adoiii
buat sakit dada adelah tauu.

korang nak ea paru2 korang jadi camni???


korang tak rase membazir sangat2 kee isap rokok tuu?
korang tak rase yang korang senang2 jek bakar duit yang korang ade tuu??
korang tak kesian ke at parents korang kasi duit tuk makan minum..senang tok korang belanja.
bukannye korang dok bangga ngan rokok korang tuu...
aisemennnn...tatau lah.
even hal rokok ni boleh dikatekan dah lapok, tapi janganlah kite yang tak isap rokok ni alpa tok ingatkan meke2 yang isap rokok tuu...
lets say...dalam family kite ade yang smoker..kite pelan2 nasihatkan die
dan2 pulak pakwe korang @ makwe korang smoker...nasihatkanlah die jugak
kalo die begar...jangan give up aw. teros nasihat lagi bior die geram ngan kite pon..lantok lahh
kite bebel tok kebaikan die jugak an3....
kepade smoker2 yang ade...bulan pose d siang2 ari takmo wat smoke at muncung tu oke..takmo3  =))



*** hehee nk cakap syukur alhamdulillah 'encek mate sepet' saye bukan smoker dah
haaa..setiap bebelan akan ade rewards aw
so, takmo give up tok menasihat okai  ^.^"



ARIGATOGHOZAIMAS sebab sudi baca tau ^.^"

No comments:

Post a Comment

: Assalamualaikum :
sudilah komen tau walaupun satu ^.^'